Öppen provning

Avsikten med Öppna whiskyprovningar är att man ska kunna gå på en provning utan att behöva boka för en hel grupp. Biljetterna säljs i restaurangen på Akkurat och man kan förköpa till alla öppna provningar som just är inbokade. Om du vill chansa på att komma in samma dag och köpa biljett, rekommenderar vi att du ringer innan och kollar tillgången på lediga platser på tel. 08-644 00 15.

 

 

Provning: Whiskyns ABC
Nybörjarprovning! Detta är en första inblick i whiskyns värld, där vi berättar om whiskyns historia och lite om tillverkning m.m. I samband med detta provas lämpligt urval whiskysorter, t.ex. en grain, två olika blended, två single malts och en amerikansk. Naturligtvis svarar vi på alla tänkbara frågor i ämnet whisky

Pris 410 Tid Tisdag 10 mars kl. 19.00

Specialprovning: East Highlands
Provning för dig som vill vidga vyerna! Här testar vi mindre kända whiskies från östra högländerna. Destillerierna: Ardmore, Fettercairn, Glencadam, Glendronach, Glen Garioch och Macduff är representerade.

Pris 400/550 Tid Onsdag 11 mars kl. 19.00

Provning: Single Malt
Nybörjarprovning! Vi testar single malt whisky från de olika regionerna i Skottland plus en irländare. Tillverkning, lagring, historia och andra basfakta ingår. Allt från den mildaste Lowland till rökig Islaywhisky provas.

Pris 440 Tid Tisdag 31 mars kl. 19.00

Provning: Single Malt De Luxe
Nybörjarprovning! Vår mest populära provning med lite ”finare” sorter. Vi testar single malt från olika regioner i Skottland. Tillverkning, lagring och andra basfakta ingår. Exempel på whisky i provningen: Macallan 12 år, Longmorn 16 år och Lagavulin 16 år.

Pris 490 Tid Tisdag 14 april kl. 19.00

Provning: Islay
Provningen för dig som tycker om rökigare, torvigare whisky. Av Islays åtta verksamma destillerier: Ardbeg, Bowmore, Bruichladdich, Bunnahabhain, Caol Ila, Kilchoman, Lagavulin och Laphroaig, producerar de flesta en kraftigt rökt maltwhisky. I vår provning går vi igenom sex stycken.

Pris 440/490 Tid Tisdag 21 april kl. 19.00

Endast köpta biljetter garanterar plats. Välkommen!