Livemusik

Du kan se allt från proffsens hobbyband, ”up and coming” till gamla hjältar.
Det är alltid fri entré och först till kvarn som gäller oavsett vilka som spelar.
Vi håller dock stenhårt på 18-årsgränsen även i målsmans sällskap.

 

Apr
30
2023
Duncan Reid and the Big Heads

Powerpopens Peter Pan - Duncan Reid från "The Boys" återvänder till Akkurat!
Senaste giget, i maj 2018 var så kul och bra, så för den som vill minnas så spelades giget in och blev till albumet "Live at Akkurat"!
Albumet släpptes i april 2021 under pandemin och finns på https://duncanreidandthebigheads.bandcamp.com/album/live-at-akkurat
Man kan också medvetet tänka på att även om det är Valborg denna söndag, så var förra spelningen mitt under Sveriges Vm-final i hockey mot Schweiz och la lapp på luckan även då!
Vill du vara en del av historien så bör du finnas på plats även denna gång (även om en albuminspelning inte kan garanteras)
Det finns endast två personer som spelat med the Ramones utan att få epitet “Ramone” till sitt förnamn. Duncan Reid är en av dessa personer.
Som sångare och bassist i Joey Ramones favoritband ”The Boys” red Duncan på 1970-talets punkvåg ihop med Sex Pistols, The Clash och Generation X, och ”The Boys” var ett av dessa powerackordspionjärer.
The Big Heads låt ”Montevideo” från skivan ”Little Big Heads”, förärade Duncan stadens nycklar till Urguays huvudstad. Något som endast Elton John och Paul McCartney lyckats med.
2017 släpptes tredje plattan: ”Bombs Away” som var nominerad till årets album av Vive Le Rock Awards.
------------------------------------ Det är som vanligt fri entre(!) och otroligt trevlig meny. Boka bord för att vara säker på att få plats via www.akkurat.se Observera att bordsbokning endast är till för matgäster där samtliga i sällskapet äter middag ur vår á la carte-meny. Det går även att komma på drop-in då vi endast bokar upp hälften av borden. Kl 19:00 står bandet på scen ------------------------

Läs mer
Maj
21
2023
Ringo Franco – Skivrelease

Punk-Rock-Raggamuffin!
Äntligen står  Ringo Franco på scen igen!
Om du suttit och funderat på hur raggamuffintoast låter över rockriff och ösigt komp så är Ringo Franco det perfekta svaret.
 Stenhård Rock'n'Roll med Pontus Snibb, Surjo Benigh och Hubbe8Ball, med Papa Dee s reggae touch ovanpå = Levererans av full energi på scenen ihop.
Med sig i baggaget har dom sin debut platta "Raggamuffin Rocker".  Limited edition röd vinyl som bara finns i 500 ex finns tillgänglig under kvällen . Signering efter gig. Officiell release fest i Stockholm
Det är som vanligt fri entre(!) och otroligt trevlig meny. Boka bord för att vara säker på att få plats via www.akkurat.se Observera att bordsbokning endast är till för matgäster där samtliga i sällskapet äter middag ur vår á la carte-meny. Det går även att komma på drop-in då vi endast bokar upp hälften av borden. Kl 19:00 står bandet på scen ------------------------

Läs mer