Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Liondub & Papa Dee

February 20, 2019 @ 21:00 - 23:55

Reggaebandet Liondub tolkar Cornelis och supportar Papa Dee

Senast LionDub och Papa Dee stod på scen ihop var på Parksnäckan i Uppsala 2017 och när LionDub spelade på Akkurat 2018 så var det knökfullt! Vi tror på årets varmaste januarikväll!

Första spelningen på Akkurat 2019 har LionDub med sig Papa Dee som med med detta bandet får han verkligen föra sig i sitt rätta element. Det är väl inget snack om att Papa Dee kan baktakt, och finns det ett tight reggaeband på scen ska dessa givetvis sammanföras! Papa Dees avtryck på svenska musikscenen behöver knappast närmare presentation, och på Akkurats scen har Papa Dee oftast spelat med Ringo Franco.

LionDub: Uppe i Gävle/Sandviken finns ett månghövdat gäng musikanter som enats i baktakten. Det har dom gjort i över 20 år. Så, samspelta är bara förnamnet. LionDubs musik är en skön blandning av Roots Reggae (UK style) och Lovers Rock. Bandet är känt för sin spelglädje och professionalism vid deras liveframträdanden men också för sitt tighta sound och en blåssektion av världsklass.

Och inte bara det – dom har dessutom den goda smaken att tolka vårt landets omsjungna trubadurer: Cornelis Vreeswijk.
Texten är på svenska och känns igen av de flesta men musiken är i skön baktakt med LionDubs karakteristiska reggaesound. Det hela började för några år sedan då Cornelis Vreeswijk sällskapet i Stockholm frågade LionDub om de kunde tänka sig att tolka några låtar ur Cornelis låtskatt. Efter tre bejublade och kritikerrosade spelningar vid Cornelis dagen på Mosebacke och på Rival i Stockholm de senaste somrarna har bandet spelat in ett nytt album med sina tolkningar. Skivan spelades in, analogt, i legendariska Rub-a-dub-studion här på Söder, av Akkurats egne ljudtekniker, Jonathan Sandberg

Upplägget för kvällen kommer vara: LionDub tolkar Cornelis låtar. Efter det kommer bandet spela låtar ihop med Papa Dee!

Peter Ekengren – Sång
Lennart Wastesson – Gitarr
Jonas Bengtsson – Trummor
Mattias Bengtsson – Percussion
Rasmus Diamant – Bas
Alexander Lindström – Keyboard
Ralph Benton – Trombon
Joakim Lindgren – Sax
Leif Fernqvist – Trumpet

Papa Dee – Sång

Details

Date:
February 20, 2019
Time:
21:00 - 23:55
Website:
https://www.facebook.com/events/1139204389586640/