Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conny Bloom Band

July 28, 2019 @ 21:00 - 23:55

Game! Set Bloom!

Vi välkomnar Conny Bloom tillbaka igen. Efter en fullsatt Akkurat förra året håller vi ångan uppe och fanan högt på vår scen.

En unik spelning, då han inte har något annat bokat i Stockholm i sommar!

Det blir Conny Bloom på svenska

Han fick duscha i källaren, bodde granne med en langare och drömde bort högstadiet. Men det har ändå gått bra för Sveriges enda riktiga rockstjärna som firar femtio plus år, och som fortfarande älskar att spela musik lika mycket som i tidiga tonåren!

Conny har släppt sex plattor med framgångsrika internationella bandet Electric Boys, varav den sista som släpptes 2018 gick direkt in på hårdrockslistans första plats. Han har varit fast medlem i finska kultbandet Hanoi Rocks och de senaste åren har han och sångerskan Meja gjort ett antal turnéer med hippiedoftande bandet Peace Conspiracy. Andra projekt som kan nämnas är samarbetet med Janne Åström, Bennet Fagerlund och Svante Drake som utgör gruppen Medborgarna, ett coverband av Cornelis Vreeswijks musik, hans tidigare soloplattor på engelska och den improvisatoriska duon tillsammans med Robert Ikiz. Alltjämt är det musiken och låtskrivandet som varit hans liv.

Conny Bloom släppte sin första kritikerrosade soloskiva på svenska 2016, Fullt Upp. Det gav mersmak och han har våren avslutat inspelningen av uppföljaren Game! Set Bloom! som släpps hösten 2019. Conny själv säger:

– Det finns nåt enkelt och direkt med att sjunga på svenska och min förra soloplatta var öppningen till en ny väg för mig. Solo kan jag göra låtar med mer dynamik och luft och jag sätter inga gränser i materialet.

Conny Bloom (el git, sång)
Henrik Widen (keyboard, sång)
Mats Rydström (elbas, sång)
Federico de Costa (trummor, sång)

Det är som vanligt fri entre(!) och otroligt trevlig meny.

Kom tidigt för att vara säker på att få plats!

Vi öppnar 15:00 och kl 21:00 står bandet på scen. Uteserveringen är ju också ett dragplåster.

Söders Ferdinand:
https://www.youtube.com/watch?v=Dz9NbL6KhiQ

Live: ”Socker”
https://youtu.be/g3-_T7dLOkQ

Details

Date:
July 28, 2019
Time:
21:00 - 23:55

Venue

Akkurat